09 Temmuz 2020 Perşembe

03 Ocak 2016 Pazar 14:43
Bu haber 1411 kez okundu
TÜRCAV'DAN BASIN AÇIKLAMASI
Suudi Arabistan'ın bu gün itibari ile gerçekleştirdiği Arabistan'daki önde gelen Şia din adamlarından Ayetullah Nemr'in, El kaide bağlantılı olduğu söylenen diğer 46 kişi ile birlikte idam edilmesi tüm dünyada tepkiler ile karşılanmıştır. Bulunduğumuz bu çok hassas günlerde, devletlerin ve milletlerin adeta patlamaya hazır bir bomba konumunda oldukları bu hassas günlerde, Ayetullah Nemr gibi bir dini liderin öldürülmesi akıllara "Arabistan bir mezhep savaşı peşinde mi?" sorusunu akıllara getirmektedir.
Suriye, Yemen, Irak gibi çok krıtik öneme sahip yerler üzerinde oynanan oyunlar ve buraların üzerinden İslam alemine vurulmak istenen darbeler ve tefrika planlarına Arabistan'ın öncülük etmesi ve ateşe körükle gitmesi, tüm dünya tarafından kaygı ile izlenmektedir. Bu idam olayının aslında planlanan daha büyük bir fitnenin fitili olduğunu ve daha kötü günlerin habercisi olduğu düşünülmektedir.
Türkiye Caferileri Vakfı olarak, vuku bulan bu vahim ve hazin olaydan dolayı son derece hüzünlü olduğumuzu ve bu haksız ve zalimane idam emri ile İslam aleminde telafisi çok zor olacak darbeler peşinde olunduğu endişesini taşımaktayız.
Arabistan krallığının bu zalim tavrından el çekmesi ve biran evvel kendisine gelmesi gerektiğini düşünmekteyiz. Aksi halde tarihte zulüm ile kurulan krallıkların neticesine bir bakmaları ve nasıl yad edildiklerini bir hatırlamalarını tavsiye etmekteyiz.
Türkiye Caferileri Vakfı olarak başta zamanın sahibi Hz. İmam Muhammed Mehdi'ye (a.s.), Merhum Ayetullah Nemr'in ailesine, Müçtehitlerimize ve tüm Ehli Beyt doslarına baş sağlığı ve sabırlar diliyoruz.

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

• Ad Soyad:

• Yorum:

@name x

• UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    GAZETE MANŞETLERİ
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:

?Sitemizi araştırmalarınız için yeterli buldunuz mu?

NAMAZ VAKİTLERİ
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    SAYFALAR
    SENDE YAZ

Siz de yazmak istemez misiniz?

ARŞİV